Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kijárási tilalom

2009.02.09

Egyes vélemények szerint Magyarország a történelemből már ismert dél-amerikai típusú diktatúrákra kezd hasonlítani.

Valóban.

Gondoljunk csak bele, hogy mik jellemezték ezeket a diktatúrákat és vonjunk párhuzamot a hazánkban jelenleg zajló eseményekkel.

A dél-amerikai típusú diktatúrák legjellemzőbb vonásai:

-társadalmi igazságtalanság egy bizonyos szűk réteg gyors és hatalmas vagyonokra szert tevő meggazdagodása, a széles rétegek elszegényedés, kettős mérce alkalmazása a diktátort támogató gazdagok és a kilátástalanságba sodródott szegény rétegek között.

-Az adott ország pénzének rohamos értékvesztése.

-Az emberi jogok, a szólásszabadság, a gyülekezési szabadság teljes vagy részleges tiltása.

-Az erőszakszervezetek, rendőrség, katonaság teljes körű irányítása a diktátor részéről.

-Az igazságszolgáltatás intézményinek, ügyészség, bíróság kézivezérlése.

-A média teljes felügyelete

-Sok esetben az adott ország egyes részeire vagy egészére érvényes kijárási tilalom.

Mi a helyzet Magyarországon?

A társadalom nagy része a totális elszegényedés felé tart a növekvő gazdasági terhek és a forint nagyarányú értékvesztése miatt egyre kilátástalanabb helyzetbe kerül. A hatalmat teljes egészében egy szűk és nagyon gazdag réteg tartja a kezében, volt kommunisták, azok gyerekei, unokái, csatlósai és a mögöttük álló gazdasági lobbyk. Ezek irányítják a Parlamentben helyet foglaló politikai elitet, akiknek az emberek érdekeinek a képviselete lenne a feladatuk.

De hogyan képviselhetnék az emberek érdekeit, amikor fogalmunk sem lehet a társadalom nagy részének a problémáiról, nehézségeiről, hiszen a Parlamentben ülők jelentős része több tízmilliós, sokan milliárdos vagyonnal rendelkeznek, luxusautókkal járnak és luxus körülmények között élnek.

Miként lenne fogalma egy Kapolyi Lászlónak, aki a saját bevallása szerint 2 milliárdot keresett a tavalyi évben, a milliárdos Gyurcsánynak vagy Kókának, hogy milyen érzés kivenni a postaládából a következő fűtés- vagy villanyszámlát, az esetleges fizetési felszólításokat, amikor a családi kassza teljesen üres és a gyerek óvodai vagy iskolai ebédbefizetése is gondot okoz.

Élvezik a kettősmérce minden előnyét, mert amíg Gyurcsány Ferenc gazdasági stiklije természetesen elévült, Princz Gábor 3 millió forintos büntetést kapott a bíróságtól, addig, ha valaki tojást, -vagy elképzelni is rossz- papírgalacsint akar dobni egy politikus felé, akár két évre is lecsukhatják.

Ha lázadni mersz a rendszer ellen, akkor először bevetik a közigazgatási diktatúrát és az egyszerű halandó bizton számíthat egy APEH ellenőrzésre vagy különböző hivataloktól kapott más-más jogcímen érkező büntetések özönére.

Ha ez nem térítené észre a lázadót és élni szeretne a szólásszabadsággal, a gyülekezési jogával és tüntetni szeretne, akkor mondvacsinált ürüggyel (forgalom akadályozása, műveleti terület) nem vagy csak kordonok között engedélyezik a tüntetést, ahol különböző pszichikai módszerekkel (motozás, igazoltatás) megfélemlítik az embereket, hogy ne vegyenek részt a tüntetésen.

Ha mindezek ellenére nagyobb létszámú tüntetés alakul ki, akkor jöhet a tömegoszlatás, a, könnygázgránát és a szemkilövés. 2006. óta tudjuk, hogy a rendőrségnek Gyurcsány Ferenc személyesen is ad utasításokat, a katonaságnak csak azért nem, mert azt a többi parlamenti párt hathatós segítségével szinte teljesen szétverték, jóformán nincs is katonasága Magyarországnak.

Ezek után a tüntetéseken elfogott vagy titkosszolgálati módszerekkel leleplezett lázadni merők ellen az ügyészség gyorsan talál valami vádat (papírgalacsinokat gyúrt otthon újságpapírból és a hűtőben 10 tojást is tárolt), a bíróság meg gond nélkül ítéletet hoz, hiszen van rá jogszabály.

Kijárási tilalom az még nincs

Legalábbis központilag elrendelve. De a közbiztonság olyan siralmas ma Magyarországon, hogy jóérzésű ember sötétedés után saját magára rendel el kijárási tilalmat és nem megy az utcára. Bár Draskovics folyamatosan újabb és újabb statisztikákkal próbálja bizonyítani, hogy a közbiztonság egyre nő és aki mást mond az szélsőséges és rasszista, még akkor is, ha rendőrkapitány. Az emberek mégis az önkéntes kijárási tilalmat választják.

Eddig csak vidéken a falvak néptelenedtek el sötétedés után. Az emberek bezárkóztak otthonaikba és rettegve várták, hogy mikor törik rájuk az ajtót és viszik el értékeiket vagy veszik el az életüket. Védelmet és igazságot senkitől sem remélhetnek, mert ha az olyan nagy érdeklődéssel kísért bűncselekmények, mint a kiskunlacházi vagy ráckevei gyilkosságok elkövetői nincsenek meg, akkor ki foglalkozna az ő ellopott tyúkjaival, terményével vagy brutális megverésével.

Mostantól a városokban élők közül is egyre többen meggondolják majd, hogy sötétedés után kimenjenek-e az utcára, mert ha egy fiatal, erős, ismert sportolót egy nyilvános szórakozóhelyen megölhetnek, több társát pedig megnyomoríthatják, akkor sok jóra nem számíthat az ember.

A hatalom által felügyelt média egyes szereplői órákkal a bűncselekmény után már olyan híreket közöltek, hogy a Magyar Gárda a veszprémi cigányok ellen vonul.

A Magyar Gárda, mint akik a magyar közbiztonságra a legveszélyesebbek, akiket fel kell oszlatni.

Diktatúrákban ez már csak így szokás.

Mi meg reménykedjünk, hogy lesz egyszer egy Jobb(ik) kormány Magyarországon.

Budapest, 2009. február 9.

Szilágyi György

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.