Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Együttműködési megállapodás

2008.09.28
Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Gárda Mozgalom és a Magyar Gárda Egyesület
2008. Szeptember 28.
 
Együttműködési megállapodás,
amely kötetett a Magyar Gárda Egyesület és a Magyar Gárda Mozgalom között

 

A Magyar Gárda Egyesület (továbbiakban Egyesület) és a Magyar Gárda Mozgalom (továbbiakban Gárda) együttműködési megállapodást köt, amelyben lefektetik, hogy a két szervezet egymástól független, de összeköti őket a közös eredet, a közös cél és a közös szellemiség.

1. Kijelentjük, hogy az Egyesület és a Gárda egymástól független szervezetek, amelyeket azonban szoros, széttéphetetlen családi kötelék fűz össze.

2. Kijelentjük, hogy a Gárda az Egyesületre, mint szülő atyjára tekint, és annak az Alapító Nyilatkozatban lefektetett ideológiai-szellemi iránymutatását a magáénak vallja.

3. Kijelentjük, hogy a két szervezet egymás mindennapi tevékenységébe nem avatkozik bele.

4. Kijelentjük, hogy zökkenőmentes együttműködés folytatása végett az Egyesület arra kijelölt tagjai meghívott vendégként rendszeresen részt vehet a Gárda országos vezetésének tanácskozásain, míg a Gárda arra kijelölt tagjai meghívott vendégként rendszeresen részt vehet az Egyesület ülésein.

5. Kijelentjük, hogy a mai nappal a két szervezet közös díjat alapít: „Egy Istennel, egy Hazával életmű-díj” néven, amelyben minden évben háromszor – március 15-én, június 4-én és október 23-án – egy-egy arra érdemes magyar nemzettestvérünk részesül.

6. Kijelentjük, hogy az Egyesület a jövőben is vállalja a Gárda országos avatásainak anyagi, szervezési és infrastrukturális támogatását.

7. Kijelentjük, hogy a Gárda a jelen megállapodásban foglaltakat az Egyesület megszűnése esetén az Egyesület alapítói által megjelölt új szervezettel hajlandó felülvizsgálni.

8. Jelen megállapodást a felek közös megegyezéssel módosíthatják.

Budapest, 2008. szeptember 28.

Kiss Róbert
főkapitány
Magyar Gárda Mozgalom

Vona Gábor
elnök
Magyar Gárda Egyesület