Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Döbbenet órái az Erzsébet téren

2009.07.05

 Leírni is szörnyű.Ép elmével felfoghatatlan.Keszthelyről és Nagykanizsáról több autóval mentünk Budapestre Július 4.-én egy szép napos szombat délután.Mind egyik autó  hiányos létszámmal jött haza.Tőlünk  Nemzettestvéreinket a Szabolcs utcai , illetve a Gyorskocsi utcai kapitányságra vitték el.Nem tudhattuk mikor engedik ki őket.Természetesen a telefonjaik némák maradtak.

Több autóbuszt, személygépkocsit nem engedtek be Budapestre, amivel gárdisták utaztak.Az utcán fogdosták el azokat, akik gárda mellényben voltak.A bejutást az Erzsébet térre szinte lehetetlenné tették. Mindenhol útlezárás.Ellent mondás:pont azok zárták le az utakat, akik arra hivatkoztak, hogy a Bazilikai rendezvény Budapest közlekedését sértené.

Akik  ennek ellenére eljutottak az Erzsébet térre a Főkapitány úr parancsára leültek földre.Csendes ülő demonstráció kezdődött. Megjöttek a rohamfelszerelésbe érkezett Magyar rendőrök.A sisakjuk azonosítója alapján a keleti országrészekből is.És ekkor csodálatos dolog történt.A civilek élőpajzsként körülvettek bennünket.Talán hittek abban, hogy szombat délután  leülhetnek az Erzsébet téren,és őket nem meri bántani a hatalom.De ez naivság volt.A rendőrök rárohantak a földön ülő emberekre.Egy méterről fújták , locsolták a paprika gázt. A bőr égett,a látás elment. Rosszullét, emberek taposták egymást,a rendőrök rángadták fel az embereket, akik össze karolták egymás kezét.Több nekifutással tudták kitépni az embereket egymás karolásából.Közben kajánul nevettek a sisak védelméből.Ez a borzalom három órán keresztül ment. Az utolsó harmincnak ,miután ráfújták a maradékot , közölték haza mehetnek, a rendőrörsök megteltek.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.