Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Magyar Gárda Egyesület hivatalos közleménye Dósa István Országos kapitány lemondásáról

2008.09.21
2008. Szeptember 21.
 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A sajtóban szállingózó információk tisztázása végett a Magyar Gárda Egyesület szükségesnek tartja, hogy Dósa István főkapitány lemondásának hírét megerősítse. Dósa István az eltelt egy évben a rá nehezedő felelősség súlya alatt megroppant. A főkapitány 12 hónapos megbízatásának lejártához érve a Gárda irányítására, egységben tartására, valamint a megalapításkor lefektetett eszmei iránymutatás követésére alkalmatlanná vált.

Szeptember 14-én a Magyar Gárda megyei kapitányai rendkívüli értekezletet tartottak, amelyen részt vettek az Egyesület alapító tagjai, valamint vendégként Für Lajos miniszter úr is. Az ülésen Dósa István bejelentette lemondását. A lemondott főkapitány a Gárda jövőjét – az Egyesület, a Mozgalmat körülvevő szellemi holdudvar, valamint a megyei kapitányok többségének véleményével szemben – egy számunkra mind a mai napig ismeretlen, „új irányban" képzelte el. A döntésre jogosult megyei kapitányok 13-6 arányban a Gárda eddigi, a társadalom számára hiteles vonalvezetése mellett tettek hitet.

A Magyar Gárda Egyesület szerint a Magyar Gárda Mozgalom nem lehet senki magánhadserege. Reményeink szerint a Magyar Gárda néhány napon belül megtalálja új országos vezetését, amely a szervezet egységét a jövőben biztosítani tudja.

Most, amikor a nemzeti oldal végre magára talált, folyamatos erősödésünk nyilvánvalóan irritálja a jelenlegi hatalmat, amely nem riad vissza a titkosszolgálati zavarkeltéstől és szalámizástól sem. Aki ebben a történelmi helyzetben enged a megosztó szándékoknak, a nemzetáruló kormány és a mögöttük álló háttérhatalom érdekeit szolgálja. Elítélünk ezért minden olyan nyilvános vagy éppen rejtekből támadó kezdeményezést, amely az eddig testvéri szövetségben működő Magyar Gárda Egyesületet, a Magyar Gárda Mozgalmat és a Jobbikot egymással szembefordítani igyekszik. A fenti szervezetek csak egymás függetlenségének tiszteletben tartásával, de egy családként, egy úton és egy irányban érhetnek el sikert.

A Magyar Gárda Egyesület nevében:

Vona Gábor
elnök